Den Gode Leg

… socialisering for alle legeglade hunde

Socialisering. To hunde leger.

Efter tilmelding og registrering af betaling modtager du link, hvor du kan vælge de tider/dage du har mulighed for at komme til træning.

Ledige tider

Der kommer løbende nye tider.

  • lørdag 8. juni 2024 fra kl. 10:00 (*)
  • søndag 4. august 2024 fra kl. 10:00 (*)
  • søndag 8. september 2024 fra kl. 10:00 (*)
  • lørdag 12. oktober 2024 fra kl. 10:00 (*)
  • lørdag 16. november 2024 fra kl. 10:00 (*)
  • lørdag 21. december 2024 fra kl. 10:00 (*)
(*) Det præcise træningstidspunkt udsendes når legehold er sammensat.

Før hver træning vil du modtage en mail med flere informationer. Din hund kommer til at lege med hunde, der matcher den. For at jeg kan sammensætte de bedste mulige legehold, lukker tilmeldingen senest 72 timer før legeaftalens start.

Læs mere om socialisering

Pris

Det koster 65 kr. pr. gang.

Betaling på Mobilepay 21123262.

Du betaler, når du tilmelder din hund. Har du spørgsmål er du altid velkommen til at kontakte mig.

Klippekort

Det er også muligt at købe et klippekort med 10 klip for 500 kr. udløbsdato er 12 måneder fra betalingsdatoen. Skriv blot klippekort i kommentarfeltet ved tilmelding og betal beløbet.

Afbud

I den mail du modtager ved tilmelding, får du også alle detaljerne i forhold til et afbud. Da jeg gør meget ud af at sætte hundene sammen i grupper, hvor hundene har de bedste vilkår for at lege sammen, er det vigtigt, at du melder afbud, hvis du bliver forhindret i at komme.
Afbud sker på 21 12 32 62 eller sh@stoholmhundeskole.dk

Din hund elsker at lege med både mennesker og hunde. Men hvad skal du som hundeejer være opmærksom på i den gode leg? Og hvilke signaler sender din og andre hunde, når de leger sammen?

”Den gode leg” er for dig, som har en sund og glad hund, som du gerne vil give de bedste muligheder for at lege med andre hunde. Du kommer på et hold med legekammerater, som er fundet ud fra din hunds race, temperament og legeteknik.

Med ”Den gode leg” fokuser vi på fri socialisering og leg mellem hunden i trygge rammer med en erfaren hundetræner på sidelinjen. Hundetræneren inspirerer fx til nye lege og forklarer løbende om hundenes adfærd og signaler.

Planlagt hundeleg giver glade hunde

Det er vigtigt for alle hunde – og især hvalpen og den unge hund – at lege med andre sunde, raske og vaccinerede hunde i alle aldre. Men det betyder ikke nødvendigvis, at din hund skal lege med hunde af alle størrelser og med alle typer temperamenter.

Når du tager i hundeskoven ved du ikke, hvilke andre hunde, du møder. Når du tager til hundeleg, vil du altid blive mødt af ligesindede hunde, som er velfungerende, socialiserede og bare gerne vil lege.

Til ”Den gode leg” er jeg til stede under hele legen. Jeg er uddannet hundeinstruktør med en tilbygning indenfor hundeadfærd og har samtidig mange års erfaring med at arbejde og træne hunde. Jeg ved, hvordan hunden skal læses og kan se, hvornår den gode leg skal stoppes.

Når du deltager i ”Den gode leg” med din hund, viser jeg dig løbende, hvad den gode leg er, og hvornår vi som mennesker skal være opmærksomme på at stoppe legen. Fx er ”farligt ansigt” og knurren ikke nødvendigvis tegn på, at hunden vil bide; det kan også være en del af legen. Til ”Den gode leg” lærer både du og din hund at kigge på hele kroppen hos legekammeraterne.

Socialisering. To hunde leger.

Find de rigtige legekammerater til din hund

Det er med hunde, som det er med mennesker: Vi har alle godt af både faste legekammerater og at kunne lege med nye kammerater. Til ”Den gode leg” vil du fra gang til gang formentlig både møde nye og velkendte legekammerater; det giver din hund god mulighed for at lære at lege med flere forskellige hunde.

Samtidig lærer både du og din hund mange forskellige signaler at kende. Alle hunde er forskellige i deres masker: en sort labrador eller en hund med hår i øjnene kan være svære at tyde, og det kan betyde, at hundene læser hinandens signaler forkert. Under ”Den gode leg” vil både du og din hund lære at genkende dæmpede og klare signaler.

Din huskeliste til ”Den gode leg”

Giv hunden det rigtige ”tøj” på

Din hund kan meget nemt forstå, hvad den skal, ud fra hvilken sele og snor du giver den på. Derfor er det vigtigt, at du ikke vælger den samme sele, som når I fx skal til lydighedstræning eller den samme kombination af halsbånd og klud om halsen, som når I skal til Nose Work. I stedet giver du måske blot din hund en snor i halsbåndet, som fortæller hunden, at nu skal vi til hundeleg.

Hold øje med din hund

Selvom det er leg, skal du hele tiden være opmærksom på din hund og holde øje med, hvad den laver. Undervejs i legen vil jeg kommentere på, hvilke signaler både din og de andres hunde sender, så hele holdet bliver klogere på, hvad I skal være opmærksomme på under legen – både i forhold til din egen og andres hunde.

Alt det praktiske

Hvordan foregår ”Den gode leg” på Stoholm Hundeskole?

Hundene bliver opdelt i hold, hvor jeg på forhånd har sikret, at alle hundene får de bedste legekammerater.

”Den gode leg” er opdelt i to:

  • tid, hvor du og din hund er i indhegningen, leger og lærer
  • tid, hvor du kigger på, mens de andre hunde leger i indhegningen.

Hvorfor skal jeg kigge på, mens det andet hold leger?

Det er min erfaring, at du lærer rigtig meget ved at kigge på og lytte til, hvad andre får at vide omkring legen. Den gode leg for en hund er typisk 20-30 minutter. Jeg styrer tiden og sikrer, at alle hunde er klar på at lege.

Hvem kan være med?

”Den gode leg” er for alle hunde, som er venlige, sunde og raske – og har lyst til at lege med ligesindede hunde.
Jeg er meget opmærksom på, at det skal være en god oplevelse for alle hunde og ejere. Derfor vil du også opleve, at jeg er meget opmærksom på, at din hund er glad og veltilpas.

Hvis din hund fx er småsyg, vrisser eller halter, vil den naturligt udstråle signaler, som den ikke gør under normale omstændigheder. I sådan et tilfælde vil jeg bede dig om at holde din hund i snor.

Hvor foregår ”Den gode leg”?

I trygge rammer på Stoholm Hundeskole, som råder over store arealer indrettet specielt til hundetræning og -leg. ”Den gode leg” foregår i en forsvarlig indhegning på cirka 20×30 meter, hvor hundene trygt kan lege.