Stærkt og tillidsfuldt bånd mellem hunden og hele familien

Aktivitet, nærhed og ro – godt for hunden og hele familien.

Endelig kommer dagen, hvor hele familien drager afsted og henter deres nye familiemedlem. En 8 uger gammel hvalp. Alle er glade og forventningerne er tårnhøje.

Forelskelsen og betagelsen fordamper i takt med, at hvalpen bliver ældre og større. Alle hvalpe vil bide og det gør ondt. Gå-turen bliver til pligtturen. Børn og unge ser nu mere hunden som en pligt fremfor et familiemedlem.

Fortvivl ikke for alle gør deres bedste og det er vigtigt, at børn og unge også oplever nogle af de gode og fantastiske ting som hunden bidrager med.

Aktivitetsturen

Gå-turen bliver ofte til en kæmpe pligt for de unge mennesker. Der traves til hunden besørger og så kan man vende om. Kunne det ikke være fedt, hvis gå-turen fremover hedder aktivitetsturen?

Familien har sammen planlagt aktiviteten. F.eks. små leverpostej klatter på træerne i forbindelse med den lokale fodboldbane, eller en tur i den lokale lille skov, hvor hunden skal finde godbidder på træstubbe/stammer og skovbunden.

Inden de unge og hunden forlader aktivitetsstedet, så har de siddet 2-3 minutter helt tæt. Hunden mærker nærheden og roen fra sin to-benede ven, og måske hunden får en hemmelighed eller to at vide. Bonus er, at hunden er mentalt træt og gå-turen hjem bliver en tur, hvor den ikke trækker afsted med den to-benede ven.

Planlæg invasionen

Det er vigtigt, at hvalpens invasion af hjemmet bliver nøje planlagt og familien har talt om, hvilket ansvar hele familien påtager sig. Kravene til børn og unge skal ikke være større end, det kan blive en succes. Vi kender det fra hverdagen: Vi kan godt lide at få ros for, at have gjort lidt mere eller gjort sig mere umage med noget.

    

Kan SH hjælpe? Ja der er et hold for børn og unge i alderen 6-18 år og hunden over 6 måneder, hvor båndet mellem de unge og hunden vil blive styrket. Se holdbeskrivelsen.

VEL MØDT I SH – STEDET MED PLADS TIL DIG OG DIN HUND.