Socialisering og miljøtræning

Socialisering og miljøtræning

Socialisering og miljøtræning er vigtig specielt i de første 16 uger af hvalpenes leve tid. Det er en vigtig opgave for opdrætter og den nye hvalpeejer. Men også efter de 16 uger er socialisering vigtig.

Nogle bruger hundeskoven syd for Skive (Svansøvej) eller Sjørup (Vestre Skivevej, største hunde skov i Midtjylland) til socialisering. Her kan hundene få frit løb og møde andre hunde. Nogen hundeejere er dog bekymrede for, at man i hundeskovene møder hunde, som ikke fungerer sammen. Derfor arrangeres lejeaftaler med ligesindede, fx via Facebook-grupper og lignende.

Fordele ved lege aftaler

Ved arrangerede legeaftaler ved du, at hunden eller hundene som din hund møder matcher din hund fysisk og mentalt. Din hund møder venlig stemte hunde, som kan være i alle aldre. I forbindelse med socialisering af din hvalp er det vigtigt at den møder hunde i alle aldre. På den måde lærer den at begå sig, og ved hvordan legen skal være afhængig af om det er en jævnaldrende hund eller en ældre, som har masser af erfaring med den gode leg og adfærd.

Det er vigtigt at, hvis din hund hilser på anden hund i snor, så lad det være snude mod snude og gør det kort. Alternativt skal du lære din hund, at når vi hilser på hund i snor, så er det kort og bagefter sætter hunden sig ved sin ejer og sammen er de i god afstand til den anden hund.

Den gode leg

Stoholm Hundeskole arrangerer Den gode leg. Det er leg med hunde, som passer til din hund. Vi kigger sammen på, hvordan hundene kommunikere med hinanden, og vi hjælper med at stoppe legen, mens den stadig er god. Du får feedback på de signaler, som hundene sender, og lærer på den måde mere om din hunde og dens adfærd i forhold til andre hunde.

Den gode leg foregår i en stor indhegning, hvor der er god plads til dig og andres hunde, i Daugbjerg, syd for Skive, ca. 2 km fra Sjørup hundeskov.